Retuit: “Bàsicament, he tingut una idea”

22 de maig de 2011 13

(article publicat a La Vanguardia del diumenge 22 de Maig de 2011)

Com que visc a 6.000 km. de la Pl. Catalunya, el divendres des de primera hora de la tarda -la nit catalana- vaig seguir l’assemblea dels acampats via internet. Els organitzadors han col·locat una càmera a la cantonada més propera a El Corte Inglés, i emeten en directe a través d’Ustream.tv. Hi ha publicitat. I és personalitzada: m’apareix un anunci que ofereix un descompte per anar a veure Billy Elliot a Broadway: “The Best Show Ever!”

Entro al twitter i transcric literalment, en bocins de 140 caracters, tota l’assemblea: 4 hores i centenars de tuits. 800 persones se m’afegeixen al compte, i malgrat que només poso les frases entre cometes, hi ha gent que es pensa que hi dono suport, i em feliciten, i hi ha gent que es pensa que me’n foto, i m’insulten. També al revés: gent que  em critica per donar-hi suport, i gent que em felicita per ‘desemmascarar la farsa.’ Al final, twitter em bloqueja el compte.

Faig una petita sel·lecció de les millors frases recopilades, en l’idioma original. Mesures aprovades a mà alçada per l’assemblea: “Per acabar amb el monopoli dels banquers, la nacionalització de la banca!”; “Derogació immediata de la llei d’estrangeria”; “Estem totalment en contra de la reforma de les pensions i de la reforma laboral de fa uns mesos”; “Listas abiertas“; “Retirada de la ordenanza de civismo“; “Exigim el repartiment del treball i la riquesa”;  “Abolición de la ley Sinde“; “Contractació de personal sanitari fins que s’acabin les llistes d’espera”; “Si subimos los impuestos a las 50 grandes fortunas de España se acaba el déficit“; “Expropiación de las viviendas vacías“; “Proposem un referèndum de proclamació de la 3a república!”

Informacions logístiques: “Durant aquest cap de setmana tenim un pols obert contra la Junta Electoral, i això ens dóna visibilitat”; “Demà hi haurà un taller d’estiraments a les 12”; “Per tal que totes les persones artístiques puguin expressar la revolta, dividirem la plaça i hi haurà un espai per cada art”; “Hem d’aprendre a parlar i a escoltar perquè no ens ho han ensenyat a l’escola ni a l’institut ni a la universitat”; “Companys, portem 1hora i 20 desafiant a la Junta Electoral”; “Si vénen els mossos ens quedem asseguts”; “Cualquier persona que sepa algo de montaje de vídeo que venga. Tenemos un montón de curro por delante“; “Us demanem que feu un ús responsable de l’acohol, perquè, bueno, aquesta nit no farem un botellón, farem una jornada de reflexió.”

Proclames corejades i intervencions sense votació: “Aquí comienza la revolución. Pero no se irán si no les echamos. Una revolución implica una toma de poder“; “Espero que estas movilizaciones no sean un obstáculo entre el pueblo y la izquierda revolucionaria”; “Sense dones no hi ha revolució!”; “El manifiesto es autocomplaciente, insuficiente”; “Tenemos que organizarnos de otra forma a largo plazo“; “Vengo de la izquierda. Lo digo por transparencia.”; “Tres hurras por nosotros! Hip-Hip..  Hurra!“; “Si queremos transporte público gratuito, compremos un autobús“; “Hi ha gent que ha ofert casa seva per dutxar-se i descansar”; “Ens hem convertit en una gran bena per curar les ferides del sistema i les multinacionals”.

Darrers articles

Per què Puigdemont no serveix per al futur de Catalunya

Puigdemont no serveix pel futur de Catalunya, almenys si el futur que volem no passa per la pacificació i la tornada enrere. La proposta de Puigdemont significa l’acceptació d’una falsa normalitat política que deixa en un calaix l’autodeterminació, convertint-la en una promesa etèria, i camina cap a un Govern autonòmic sense eines per defensar els […]

Propaganda colonial

Aquest anunci és tòxic: “La Generalitat governa bé.” Ve a dir que no hi ha cap problema. Que es pot viure sota aquest règim. Que és millor abandonar tot intent d’assenyalar el conflicte i carències de fons i encarar-los. Vol convèncer-nos que la mort és dolça. Mireu-lo: https://x.com/govern/status/1765721034731253906?s=20 La situació de Catalunya es que està […]

L’espanyolització i els espanyolitzadors

TV3 hauria de ser la televisió en català. De l’espectador només se n’hauria de pressuposar que entén o vol entendre el català. No s’hauria de fer cap altra presumpció. Sigui d’algun territori de parla catalana, sigui un català que viu a fora i educa els seus fills en català i en la llengua del seu […]

  • Cerca