Pa tou

15 d'agost de 2014 0

La Vanguardia 15 d’Agost 2014

Hora de sopar al bar de l’hostal St Christopher’s, rere el Triangle de Barcelona. Diversitat d’accents de l’anglès, canyes, nachos i hamburgueses. És un alberg de joventut, segons informa una placa de la Generalitat, que ocupa una finca noble i blanca, de balcons amples i porticons plegables, no gaire diferent dels dos hotels de luxe que té al davant.

El bar barreja l’Sports Bar anglosaxó, la taberna sueca i el chill-out sureny. Un seguit de falses caixes d’antic mercant fan un tetris, on la gent s’hi asseu amb la intenció d’actuar amb total naturalitat. Hi diu: “Destination Barcelona.” També hi ha una guitarra penjada d’un clau a la paret.

El cartell que demana siusplau respecti el descans dels veïns és en anglès, però també en espanyol, coreà i xinès, que deuen ser la baula feble. Aquesta nit, això és ple d’escandinaus, ianquis i australians, diu el vigilant. Fer que la gent no cridi és la principal tasca dels tres guardes de seguretat (porra i manilles) i en veig un que talla un ‘happyyyy birthdaaaay too youuu,” afrancesat i és obeït.

És d’una cadena amb més de vint hostals i aparthotels a Berlin, Praga, Bruges, Edimburg i sobretot Londres. És per a joves amb prou diners per no anar a un hostal, però que recorren Europa en motxilla; universitaris que duen roba d’aquesta que pagues perquè no es noti que és bona, i que fan blogs sobre l’autenticitat viatjant d’hostal en hostal. Els preus canvien segons demanda, amb pics pel Sónar i el Primavera, però més o menys les habitacions privades, 150 euros i les compartides, 30. N’hi ha de mixtes i de només per a noies: es confirma que el mercat de noies que no volen dormir amb nois és més gran que el de nois que no volen dormir amb noies.

A la paret del fons de la barra hi diu “Barcelona melting pot,” i a Berlin hi deu dir “Berlin melting pot.” ¿Hi deu haver relacions intermitents entre motxil·lers de St Christopher’s en St Christopher’s, ara melting a Edimburg ara a Praga? El vell món de fons millora els petons dels viatgers; proposo que és per les cicatrius de guerra. I té prestigi: fa cosmpolita, d’haver après la lliçó de la història.

El passat 1 d’agost, el twitter de la cadena afirmava: “Aquesta nit hi ha 146 Paus i 128 Sares estant-se amb nosaltres. Estadísticament parlant, almenys una parella s’embolicarà.” Sobren 18 homes per a la pau perpètua. Per evitar guerres, a la llista de 10 trucs per compartir habitació amb civilitat s’hi inclou no copular-hi per no molestar els altres: “busqueu un lloc discret,” diu. Jo hagués posat: “aneu a un hotel.”

Pel que fa a nosaltres, Barcelona es caracteritza, segons el web, per ser “una ciutat obsessionada amb el futbol, el sol, la sorra, el mar i la sangria.” I els descomptes que hi ha a recepció van del flamenc al CCCB, i d’Isla Fantasia a l’enoturisme. Si el tema de la nostra època és l’avorriment, Barcelona és un lloc ideal per dissimular-ho. És car i sembla barat, però excepte diners, no et demana res a canvi.

Etiquetes

Darrers articles

Per què Puigdemont no serveix per al futur de Catalunya

Puigdemont no serveix pel futur de Catalunya, almenys si el futur que volem no passa per la pacificació i la tornada enrere. La proposta de Puigdemont significa l’acceptació d’una falsa normalitat política que deixa en un calaix l’autodeterminació, convertint-la en una promesa etèria, i camina cap a un Govern autonòmic sense eines per defensar els […]

Propaganda colonial

Aquest anunci és tòxic: “La Generalitat governa bé.” Ve a dir que no hi ha cap problema. Que es pot viure sota aquest règim. Que és millor abandonar tot intent d’assenyalar el conflicte i carències de fons i encarar-los. Vol convèncer-nos que la mort és dolça. Mireu-lo: https://x.com/govern/status/1765721034731253906?s=20 La situació de Catalunya es que està […]

L’espanyolització i els espanyolitzadors

TV3 hauria de ser la televisió en català. De l’espectador només se n’hauria de pressuposar que entén o vol entendre el català. No s’hauria de fer cap altra presumpció. Sigui d’algun territori de parla catalana, sigui un català que viu a fora i educa els seus fills en català i en la llengua del seu […]

  • Cerca